Jemputan ALLAH...*Ramadhan Kareem*

Sabda Radulullah saw:

Wahai sekalian manusia. Telah datang kepada kamu Ramadhan. Bulan yang penuh keberkatan. Bulan yang difardhukan ke atas kamu oleh Allah ‘Azza wa Jalla puasanya. Di bulan itu pintu Syurga dibuka, pintu neraka Jahim ditutup dan para Syaitan dirantai. Padanya ada satu malam yang lebih baik daripada seribu bulan. Barangsiapa yang terlepas peluang meraih rahmat ini, maka sesungguhnya dia itu hakikatnya diharamkan dari rahmat Allah... [Hadith riwayat al-Nasaai]

6.00 pm:

…bersama keluarga tersayang membersihkan kawasan rumah…

Cuti yang ada cuba untuk dimanfaatkam sebaik mungkin untuk bersama ahli keluarga.Tekad di hati, biarlah kepulangan yang singkat ini dapat menggembirakan hati ma,abah dan ahli keluarga yang lain..

Hilir angin yang ada terasa memberi kesan pada hati..

“ma..angin ramadhan ni…=) Kita banyakkan amal dan doa ya ma..ma tolong dokan anak2 ma dan keluarga deh. InsyaALLAH doa ma,doa ibu dekat dengan ALLAH..

Kita sudah berada di ambang pintu,
sudah mulai tercium bau Ramadhan, insya`ALLAH,
mudah²an disampaikan umur kita ke bulan Ramadhan…"
- Hubabah Halimah al-`Aydrus

Buat semua saudara dan sahabat yang dikasihi..

Salam ramdhan..

Mohon maaf atas khilaf yang ada..Bukanlah kerana ramadhan maaf ini diucapkan,namun kerana menyedari hamba Allah yang lemah ini sentiasa berada dalam kekhilafan yang mungkin tidak disedari.. Moga tiada perkara yang menghalang untuk kita semua sampai pada ALLAH..

Semoga madrasah ramadhan kali ini dapat memberi kesan yang lebih baik pada jiwa kita semua,jiwa seorang hamba.. InsyaALLAH..

*KHUTBAH RASULULLAH SAW PADA HARI TERAKLHIR BULAN SYA'BAN'


0 comments:

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 ..MENCARI REDHA ALLAH.. |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net